Langere houdbaarheid door Dry- mist

AGF Detail wordt VEG

Langere houdbaarheid door Dry- mist

Langere houdbaarheid door Dry- mist

20 september 2016
Langere houdbaarheid door Dry- mist

Verse producten verdrogen snel door een lage luchtvochtigheid in winkels en/of gekoelde opslagruimtes. Dit gaat ten koste van de kwaliteit. Contronics heeft een innovatieve oplossing en presenteert deze op AGF Detail: het 'Dry-mist’ systeem! Met ultrasone trillingen wordt de allerfijnste mist van het meest zuivere water gemaakt, waardoor versproducten gekoeld blijven en hun kwaliteit langer behouden.

 

Joost Looijmans, Sales Manager Nederland: "Echt vers zoals vers behoort te zijn, inclusief kleur, knapperigheid en rijk aan voedingsstoffen. Onze 'Dry-mist’ is toepasbaar op alle groente- en fruit displaymeubels en in gekoelde opslag. Naast een langere houdbaarheid van de versproducten, biedt de technologie nog andere voordelen zoals minder afval, minder arbeids- en energiekosten en hogere marges. De retail omzet zal tevens stijgen door het show effect van de mist. Al met al: de investering zal gegarandeerd binnen één jaar terug verdiend zijn!"

 

Wereldwijd zijn er ruim 26.000 systemen van Contronics operationeel. Bij supermarkten in Nederland maar ook bij Tesco, Carrefour, Rewe, Intermarché, Edeka, Delhaize, Waitrose, etc. Ondersteund door dertig internationale distributie partners is Contronics trotse marktleider in de foodsector. Looijmans: "Dit danken wij aan de betrouwbaarheid en maximale hygiëne van onze apparatuur. Wij kijken er naar uit om ons te presenteren op AGF Detail in Houten. Wij vinden het een uitstekende beurs om contacten te leggen met onze eindgebruikers als groentespecialisten, supermarktmanagers, categoriemanagers enz."