Divers aanbod voor versbranche op vakbeurs AGF Detail

AGF Detail wordt VEG

Divers aanbod voor versbranche op vakbeurs AGF Detail

Divers aanbod voor versbranche op vakbeurs AGF Detail

06 oktober 2016
Divers aanbod voor versbranche op vakbeurs AGF Detail

De 13e editie van de vakbeurs AGF Detail werd door de bezoekers als zeer divers en compleet ervaren, mede door het gelijktijdig plaatsvinden van de vakbeurs Foodspecialiteiten. In totaal passeerden op 27 en 28 september ruim 5.600 bezoekers de poorten van Expo Houten. Mark Heemskerk, Directeur AGF Detailhandel Nederland (ADN): "De groenteman die zijn assortiment wil verbreden heeft de afgelopen twee dagen een gevarieerd en actueel beeld kunnen krijgen van het huidige aanbod aan producten en diensten in de versbranche. Je kunt echt merken dat de economie weer aantrekt. Onze achterban ziet de toekomst met alle vertrouwen tegemoet. Dat was niet alleen te merken aan de sfeer en beleving op de beurs, maar ook aan het grote enthousiasme voor de verkiezing 'Groenteman met Ster’.

Nieuwste aanvulling van Peka Kroef

De 4-kazen aardappelgratin die door Peka Kroef op de beurs werd gelanceerd, ging er bij de bezoekers in als koek. Harm Zom, Sales Manager bij het in Odiliapeel gevestigde bedrijf: "Onze klanten weten dat wij ieder jaar met iets nieuws komen op AGF Detail, dus zij komen gegarandeerd bij onze stand langs. Het aantal relaties dat wij tijdens deze twee beursdagen hebben gesproken, zien we normaliter nog niet in twee maanden! Deze maal hebben we ons assortiment uitgebreid met de 4-kazen aardappelgratin, die je op tal van manieren kunt combineren. Onze demo-chef heeft het razend druk gehad, met name zijn smakelijke aardappelpizza bleek een ware verrassing voor velen.”

Noviteiten en handige gadgets

Op AGF Detail werden tal van noviteiten en praktische gadgets gepresenteerd. De groentespecialisten toonden o.a. veel interesse voor de plastic verpakkingen waarmee Kolkman uit Hedel zich onderscheidt. Het bedrijf bouwt haar eigen machines en kan daardoor verpakkingen leveren tot wel 200 mm hoog. Ook bij Nature’s Pride waren er tal van nieuwe gadgets te zien, w.o. de nieuwe limoenspray. Een superhandige tool die op de afgesneden top van een limoen gedraaid kan worden en naast de gebruikelijke smaakverrijkende kruiden op vlees, vis en/of groenten verneveld kan worden. Veel belangstelling was er ook voor de nieuwe Krulgroenten van Vroegop-Windig. Luc van den Akker, Key Accountmanager: "Met name vanuit de horeca en catering blijkt er grote interesse. Door de krul zien de groenten er extra aantrekkelijk uit. Decoratief is daar veel mee te doen, zowel rauw als door een salade, ingemaakt, gewokt of gefrituurd. Bovendien sluit deze manier van groenteverwerking perfect aan bij de trend van minder koolhydraten en meer groenten op het menu.”

Mooiste cadeaugeschenk

Veel bekijks hadden de prachtig opgemaakte ambachtelijke cadeaugeschenken die de centrale entree van Expo Houten sierden. Jaarlijks schrijft Schulp Vruchtensappen een Fruitmandenwedstrijd uit. Deze maal ging de eer naar Frans van de Polder uit Rotterdam, een zeer creatieve ondernemer die onlangs nog behoorlijk in het nieuws is geweest met de 'grootste fruitmand ter wereld'. Van de Polder haalde een paar maanden geleden de landelijke media door de gigantische trap, die tijdelijk bij het Rotterdamse stationsplein was gebouwd, te versieren met groenten en fruit. De cadeaumand van de Rotterdamse ondernemer was gemaakt in de vorm van een houten trap bestaand uit fruit. Juryleden van de wedstrijd waren Pieter Boekhout, Wim Landwaart en Mark Heemskerk.

Kijk voor een overzicht van alle Sterwinnaars op www.groentemanmetster.nl/sterwinnaars